BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Виктор Димчев посочи новия силен човек в Държавата и каза какво ни чака след гласуването

Новият силен човек в държавата е Румен Радев. Това каза пред БНР Виктор Димчев, режисьор, фотограф, продуцент и човек с гражданска позиция, която често е критикувана.

„Категорично управлява президентът Радев, а не служебното правителство. Това е новият силен човек.

Новият Бойко Борисов се казва Румен Радев“, заяви той.

По думите му бившият премиер Борисов много се е променил в политическата си позиция през годините и уточни, че не веднъж го е критикувал и не разпознава себе си като защитник на партия ГЕРБ и лидера ѝ.

Димчев и прогнозира, че България тръгва към президентска република: „Ако промяна в Конституцията е цената, която трябва да платят за обединението на разнопосочните политически идеи в следващия или по-по-следващия парламент тази година, мисля че ще е така.

Те могат да не излъчат правителство и в следващото Народно събрание и да се съберат и да кажат, че ще правят избори за Велико народно събрание, заедно с президентските избори наесен“.

Той беше категоричен, че и следващият парламент няма да излъчи правителство и ще има отново предсрочен вот.

Според Виктор Димчев служебното правителство на президента Радев е червено-розово: „Говорител на това правителство е дългогодишният говорител на БСП – Антон Кутев е фамозно известен депутат от БСП, той е човекът, който контролира „Позитано“ 20. В момента той говори от името на служебното правителство. Това е червено правителство“.

Той подчерта, че пришиването на две-три „сини имена“ към имена от лявото като Бойко Рашков не прави правителството балансирано.

„Спомняме си един запис на Васил Божков с един депутат (Александър Паунов от „БСП за България“, след публикуването на записа той напусна парламентарната група – б.р.), в който се обсъждаше подобен сюжет, че ще се формира служебно правителство и г-н Божков ще дава акъли как това да се случи“, каза Виктор Димчев, като така коментира заявеното от президента Румен Радев пред БНР, че назначената за шеф на кабинета на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков не е била кандидат за депутат от партията на бизнесмена с повдигнати от прокуратурата обвинения Васил Божков.

Димчев задочно репликира държавния глава като уточни, че тя е оттеглена от листите на партията за изборите, но е част от ръководството на тази партия.

По думите му има непрестанна престрелка с компромати, в която участва и прокуратурата. Според него това е недопустимо, но е недопустимо и президентът „да изрича лъжи“.

„Откакто Иван Гешев е начело на прокуратурата, е в постоянна отбрана и в постоянен опит да докаже правото си на съществуване. Няма да се учудя, ако следващият парламент закрие прокуратурата, очевидно нямаме нужда от този прокурорски орган.

Тя е един пропаднал орган, избран от ВСС, който също е пропаднал. Има съдилища, които също трябва да разрушим и изхвърлим, защото за нищо не стават“, коментира саркастично Димчев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!