BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Васил Василев-Зуека открехна завесата около личния си живот

Васил Василев-Зуека подготвя първолак наесен, научи ТРГ.

Актьорът Васил Василев-Зуека готви първолак тази есен. 6-годишният Стефан вече няма търпение и говори упорито за първия учебен ден, въпреки че засега не е ясно ще прекрачи ли школския праг на 15-ти септември или ще се окаже от първия випуск, започнал учебната година онлайн. Това разкри в „На кафе“ самият актьор.

Зуека призна, че двамата със съпругата му Ани не водят Стефчо по детските площадки в парка.“Караме тротинетки единствено навън и то на места, където няма много хора и като спираме не пипаме абсолютно нищо. Вкъщи има и един батут, на който от време на време скача“, казва Василев и допълва, че синът му вече може да пише и да чете на два езика.

Сега на актьора му остава повече време да се занимава вкъщи с малкия, въпреки ангажиментите към „Като две капки вода“. Той сподели още, че отпразнувал 50-годишния си юбилей вкъщи с жена си, сина си и дъщеря си, плод на любовта му с актрисата Нина Димитрова. 20-годишната Девина живее и учи в Англия. Но заради ситуацията с разпространението на коронавируса се прибрала у нас и кара карантината при майка си.

Сцена

Васил Василев признава, че сцената много му липсва. През пролетта той трябваше да тръгне на околосветско турне с Влади Априлов и спектакъла „Ние, българите“, но заради усложнената ситуация са върнали всички самолетни билети и са отменили всички запазени стаи в хотели.

„Стискаме палци от септември да продължим да играем. Но плановете, които бяха до февруари 2020-та година, не са много оптимистични, така че… Аз имам друга болка“, споделя Зуека и добавя, че става въпрос за всички хора със свободни професии в България.

„Ще се обърна направо към г-н Банов: Боиле, моля ти се, трябва от сутрин до вечер да висиш пред вратата на финансовия министър. Не става така и просто няма как да стане. Просто тия хора ще умрат от глад. Публика до края на годината по всяка вероятност няма да има, няма да бъдат разрешени никакви спектакли.

Това са стотици хиляди хора. Няма как да стане с три заплати и с 1500 лв. заем, който изобщо не е ясно как ще се връща, пък и е много трудно да покриеш изискванията, за да го изтеглиш“, каза в ефира на Нова тв Василев.

Той сподели още, че най-лошото е, че няма ясна представа кога културният живот ще започне отново. Въпреки това, важното е да се пазим и да сме здрави, предават от monitor.bg.

kliuki.ws

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!