BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Варненец е собственикът на базата с наркооранжерия в Златна нива

Един от петимата задържани.

35-годишен мъж от Варна е собственикът на базата в село Златна нива, в която бе открита наркооранжерия. Мъжът е установен и задържан, съобщиха от полицията.

Действията на полицейските служители по случая започнали в средата на месец септември, след като получили информация от жители на Златна нива, че в селото често идват непознати коли, с чужда регистрация. Криминалисти започнали наблюдение и установили, че в бивша мелница има движение на автомобили.

В ранните часове вчера криминалисти пристъпили към проверка на помещения в сградата. Служители на сектор „Специализирани тактически действия“ при  ОДМВР- Шумен задържали мъже на 34 и 48 години от София и Ловеч, и 21-годишна жена от софийското село Бистрица и 28-годишна жена от Варна.

Открити са четири хладилни полуремаркета снабдени с климатични инсталации в работен режим.  Действията на разследващите продължили под надзор на дежурен прокурор в окръжната прокуратура. При извършения оглед било установено, че в хладилните полуремаркета се полагат грижи за над 600 саксии засадени с растения от рода на конопа. Част от тях под формата на разсад, останалите в различен стадий на развитие и зрялост. Четирите помещения са оборудвани с лампи, системи за поливане, вентилация, контрол на въздуха и температурата. Ползвани са препарати за стимулиране на растежа им.

В стопанска постройка е намерено специално изградено за целта помещение, обособено за сушене на зелена листна маса. Оттам са иззети над 10 кг. суха тревна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана.  Открити са и три електрогенератора.

Извършени са множество процесуално-следствени действия за документиране на престъпната дейност. Действията на криминалисти и разследващи от ОДМВР- Шумен продължават и към момента. Ще се извършват допълнителни огледи. Благодарение на добре планираната и успешна спецоперация до пазара не е стигнало огромно количество от високорисковото наркотично вещество, посочиха от полицията.

Пред мелницата в село Златна нива заместник окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов даде брифинг съвместно с ОД на МВР.

Работата по образуваното досъдебно производство за производство и държане на високорискови наркотични вещества, предназначени за разпространение продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!