BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бързи производства за 11 афганистанци, задържани край Търговище

Сн. архив, ОДМВР

Районната прокуратура в Търговище ръководи 11 бързи полицейски производства по чл. 279, ал. 1 от НК във връзка със задържана група от 11 чужди граждани, преминали без разрешение границата на Република България.

Мъжете, които се самоопределят като афганистанция, са задържани тази сутрин в землището на село Бистра, обл. Търговище. Участниците в групата нямат документи за самоличност. Двама от тях са заявили, че са на 16 и на 17 години, а останалите са заявили възраст между 18 и 24 години. Те са преминали нелегално държавната ни границата на неустановено към момента място, като са отказали да дават обяснения.

Работата по образуваните бързи производства продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Търговище. На чужденците са повдигнати обвинения и предстои Районният съд в града да насрочи заседания по делата. Всички те ще останат в ареста за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор с оглед довеждането им пред съда, съобщават от Апелативна прокуратура.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!