BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БХК ще съди България заради лишаването от глас на хората под карантина

Българският хелзинкски комитет (БХК) е готов да съди държавата заради лишаването на карантинираните от възможност дагласуват, съобщи ръководителката на правната програма на организацията Адела Качаунова пред БНР. Тя подчерта, че невъзможността на хората под карантина да гласуват е нарушение на Конституцията и на Европейската конвенция за правата на човека. „Готови сме да водим съответни дела – на местно ниво или в Съда в Страсбург“, заяви Качаунова. Тя определи като скандални лишаването на хората под каранатина от право на глас.

Така определи ситуацията и социологът Цветозар Томов в интервю за Сводобна Европа днес „Това е най-големият тих скандал около тези избори“, коментира Томов. Според него, на практика се лишават от право на глас над 100 000 български граждани.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!