BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БСП излиза от преговорите за правителство

Сн. скрийншот

БСП спира всякакви преговори с „Продължаваме промяната“ за съставяне на правителство. Това обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова след заседание на ръководството на партията и парламентарната група. БСП е готова да продължи разговорите за ново правителство, само ако Кирил Петков не е премиер, подчерта Нинова.

Причината за това решение е изгонването на 70 руски дипломати, което според Нинова е безпрецедентно. Тя подчерта отново, че решението за гоненето на дипломатите не е взето от Министерския съвет, а еднолично от Кирил Петков.

„За пореден път Кирил Петков взима еднолични решения по въпроси, които много сериозно засягат националната политика, вътрешната и външната. Досега проявявахме толеранс и разбиране в името на общата цел, а именно – да променим модела на управление на България. Тъй като това е поредното такова решение, ще се върнем на масата на преговори, ако „Продължаваме промяната“ предложат друг министър-председател“, каза Нинова.

Лидерът на БСП поиска закрито заседание на парламента и изслушване на шефа на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) за доклада, който е изготвил и който „явно е дал само на Кирил Петков“. Според Нинова, президентът също не е запознат с този доклад, което определи като „притеснително“. Затова го призова да свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!