BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Богородица лекува с поглед в този манастир! (Доказателствата са безброй – видео)

Икона на Богородица те проследява непрекъснато с очи, но доказано лекува.

Тя се намира в много древен манастир, където има и лековито аязмо. Той не е красив и така величествен като Рилския манастир, но енергията, която витае там, е изумителна, изпробва ТРГ. Иконата на Божията майка се намира в Араповския манастир. Светата обител е построен до село Златохръх /бившо Арапово/, на десетина километра до Асеновград и около 30 км до Пловдив.

Манастирът е основан до аязмо, в средата на 19-ти век. Строителството на манастирския комплекс е стартирало в далечната 1856 г., като са поканени известни родопски майстори. В него е основан таен комитет и по.-късно училище за свещеници. Там е отсядала майката на Иван Вазов, с децата си.

Араповският манастир е бил опожарен от отстъпващите турски пълчища, но по-късно възстановен. Манастирският комплекс е постоянно действащ.

Църквата „Св. Неделя” в него е построена през 1859 г., а извън манастирския комплекс се намира аязмото. До него е съграден и параклис. Според много миряни то лекува ставни заболявания, болести по очите и на опорно-двигателната система.

В църквата на Араповския манастир се намира иконата на Света Богородица. Всеки, посетил манастира твърди, че очите на Божията майка са вперени в теб и непрекъснато те следят.

„Стана ми страшно, като я погледнах в очите. Те непрекъснато те следят, където и да отидеш. Сякаш те пронизват и не можеш нищо да скриеш от тях. Чувството да стоиш пред тази икона е странно. Все едно е жива”, твърдят миряни. Случките са много и различни, кога след срещата с чудодейната икона болните стават на крака. Дори и да не са в манастира.

Така се случило и с жена от Сливен.

Съпругът й катастрофирал. След пет операции той останал закован за леглото завинаги. Лекарите не давали никаква надежда, че ще стане и проходи отново. Тръгнали по врачки и една от тях й казала за иконата и Араповския манастир. На жената дори й прилошало от непрекъснато следящия поглед на Божията майка. Но половин година по-късно мъжът й си стъпил на краката.

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!