BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бившият областен управител на Търговище Митко Стайков обяви, че напуска ГЕРБ

Митко Стайков. Сн. Фейсбук

Бившият областен управител на Търговище и депутат в краткото 45-то НС Митко Стайков напуска ПП ГЕРБ и поста си на общински председател на партията в Омуртаг. Това съобщи самият той с изявление във Фейсбук

Стайков обвинява за оставката си кмета на Търговище Дарин Димитров, с когото твърди, че има дълбоки различия за политиките, водени на местно ниво.

Ето какво пише Стайков в социалната мрежа: „Уважаеми приятели, Искам да Ви съобщя едно свое добре обмислено решение – оттеглям се от членството си и от позицията на общински ръководител на ПП ГЕРБ – Омуртаг.

Дълбоките различия, които имам с водените политики на место ниво от областния координатор на ПП ГЕРБ д-р Дарин Димитров са непреодолими и няма как да продължим да работим заедно в тази политическа партия. Чувствам се удовлетворен и смятам, че съм изпълнил дълга си към всички на които съм успял да помогна.  Затова оставам верен на себе си и ще продължа да помагам с каквото мога. Бъдете здрави“.

Стайков беше областен управител на Търговище от 2009 до 2013 г. при първото правителство на Борисов. През 2011 г. той прибира най-големия бонус от всички останали областни управители в страната, 4920 лева над заплатата си, посочва Уикипедия. След това Стайков за втори път беше назначен за областен управител на Търговище и заемаше този пост от 2017 г. до март 2021 г.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!