BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Библиотеката в Шумен организира Детска работилница за изкуство

Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” организира за шуменските деца лятна Детска работилница за изкуство с различни творчески ателиета и клубове.

В периода 14-18 юни децата във възрастовата група 7-14 години ще могат да участват в клуб „Млад полицай”, заниманията, в който ще са по актуални теми от ежедневието на полицаите и криминалистите, като включват и практически занимания – демонстрации на работата с полицейски кучета, запознаване с полицейския автомобил и др. От 21 до 25 юни ще са заниманията в клуб „Финансова грамотност” за деца на възраст 7-14 години, където те ще придобият чрез тематични ролеви игри полезни знания за това откъде идват парите в семейството, какво е приход и разход, пенсия и стипендия, какво е бюджет и как се управлява той. За децата в същата възрастовата група в периода 28 юни – 2 юли библиотеката организира и ателие „Подводни морски приключения в библиотеката” с любопитни факти за моретата, океаните и техните обитатели и с практически занимания – наблюдение под микроскоп на разтвори, свързани с изследването и опазването на водите, дисекция на морска риба, на скарида и мида. От 5 до 9 юли ще са заниманията в клубовете „Народни танци” и „Първа долекарска помощ”, подходящи съответно за деца от 6 до 14 и от 7 до 14 години.

За първи път през настоящото лято библиотеката организира за шуменските деца клуб „Горско училище”, подходящ за възрастовата група 6-14 години. Занятията на клуба ще се проведат от 12 от 16 юли в Информационния център на ПП „Шуменско плато”, където по атрактивен начин, чрез възможностите на интерактивната зала на центъра и интерактивния кът „Горско училище” и чрез различни игрови форми, децата ще се запознаят с природното богатство на парка и следите от историческото ни минало на неговата територия, с възможностите за спорт и туризъм. Участието в клуба ще е с такса от 1 лв на ден, като родителите на записаните деца имат ангажимента да ги водят и вземат след приключването на заниманията. От 12 от 16 юли ще са и заниманията в ателие „Декупаж”, свързани с усвояване на декоративната техника и украса на предмети за дома и подходящи за деца от 7 до 14 години. 

В периода 19-23 юли библиотеката организира за шуменските деца на възраст между 8 и 14 години клуб „Роботко” за първи стъпки в програмирането с помощта на роботчетата Финч, а от 26 до 29 юли – клуб „Археология”, заниманията, в който, подходящи за 7-14-годишни деца, ще са с практическа насоченост – откриване на съкровища, работа с глина, реставриране на керамични съдове и др.

По традиция лятната работилница за изкуство ще бъде закрита с празник за участниците – на 30 юли, когато ще бъдат обявени и резултатите от обявения от библиотеката конкурс за детска рисунка „Приключения под водата”.

Записването в клубовете и ателиета на Детска работилница за изкуство се осъществява на място, в Детски отдел на библиотеката, от възрастен член на семейството и с активна читателска карта на детето.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!