BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Белгийски съд се изплю на измислената пандемия: Мерките са незаконни и трябва да бъдат отменени незабавно!

Съдът предупреждава, че правителството ще дължи глоба от 5000 евро на ден за всеки ден просрочие, ако не отмени мерките до 30 дни

Първоинстанционен съд в Брюксел постанови в свое решение в сряда, че действащите противепидемични мерки са незаконни и задължи федералното правителство да ги отмени в срок от 30 дни. Решението вероятно ще бъде обжалвано.

Съдът предупреждава, че правителството ще дължи глоба от 5000 евро на ден за всеки ден просрочие, но не повече от общо 200 000 евро. Съдът се е произнесъл по жалба, заведена от организация за защита на човешките права. Отбелязва се, че правителството е одобрило през февруари мерки в сила до 1 април, които не са били надлежно съобщени на обществото.

Според вносителите на жалбата, нито един белгийски закон не оправдава налагането на предприетите мерки с правителствени постановления, без произнасяне на парламента и които предвиждат наказания и глоби за нарушителите.

В Белгия са в сила забрани за пътуване през граница и за събиране. Затворени са училищата, ресторантите, баровете, кафенетата, наложен е вечерен час от няколко месеца, не са разрешени спортни, културни и развлекателни прояви.

Източник: BG voice

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!