BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Антиваксърите от Асеновград искали да „събудят овчиците, за да не се ваксинират“

Инцидент в новогодишната нощ. 53-годишен мъж е задържан с граната в центъра на София по време на светлинното шоу пред Българската народна банка. Повдигнато му е обвинение, арестувана е и неговата съпруга.

Мъжът е противник на ваксинацията и мерките срещу епидемията и най-вероятно това е мотивирало опасното му поведение.

Арестуваният е Милен Методиев, бивш военен. Той е от Асеновград. Профилът му в социалната мрежа е пълен с публикации срещу ваксините и антиковид мерките. Искал е да организира протест в София вчера следобед, но вероятно защото не е събрал поддръжници се е присъединил към множеството, което е било тук, за да наблюдава светлинното шоу и е заплашил, че ще взриви граната.

53-годишният Милен Методиев във Фейсбук профила си е приканвал хората да се съберат на „бойно хоро“ пред Народния театър от 17:00 часа в последния ден на годината.

Час по-късно мъжът се присъединява към множеството, което наблюдава светлинното шоу върху фасадата на БНБ. Призовава околните да не спазват противоепидемичните мерки и вади граната. Хората подават сигнал в полицията и Методиев е задържан. По време на ареста заплашва, че ще се взриви. Според източници на БНТ гранатата била с освободен предпазител.

Разследващите започват да преглеждат записи от охранителните камери в района, за да разберат дали Методиев е сам или има съучастник.

Няколко часа по-късно в „Дружба“ е задържана съпругата му и е намерен автомобилът, с който двамата са се придвижили от Асеновград до столицата. В колата е открит завиден боен арсенал. Още една бойна граната, два пистолета, четири ножа с остриета по-големи от 6 сантиметра, тактическа брадва, работещ ръчен електрошок и черна тактическа жилетка.

„С брат Milen Metodiev се опитваме да събудим овчиците да не се ваксинират!!!“, пише съпругата му Силвия Александрова Колева часове преди щурма им в София.

Милен Методиев твърди, че оръжието, открито в колата му е реплика, а не истинско. Експертиза, обаче ще каже дали е бойно или не. Ако е бойно може да получи и по-тежко обвинение. Мъжът е задържан за 72 часа, предстои да се прецени дали да му бъде искана и постоянна мярка „задържане под стража“.

Източник: Пловдив 24

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!