BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Адвокат на протестиращите повежда листата на Демократична България в Шумен

Известната адвокатка Полина Велчева, един от основните защитници на протестиращите от миналото лято, повежда депутатската листа на Демократична България в Шумен.

След нея в листата са Васил Тодоров, Анета Георгиева, Димитър Милчев, Кръстю Баев и Костадин Деянов.

Полина Велчева е родена в Нови пазар, омъжена с две деца – момиче на 11 г. и момче на 5 г.  Има собствено адвокатско дружество „Велчева и партньори“ в София. Заминава се с наказателно и административно право. Продължава да води делата на протестиращите в София за неправомерни арести и полицейско насилие.

Тя е адвокат по делото за полицейско насилие и на 22-годишния Евгени Марчев, студент по право в Хага, който беше малтретиран от униформени служители на 10 юли 2020 г. Тогава Марчев, заедно с други младежи, беше бит и влачен от полицаи под колоните на Министерски съвет, а кадри на бруталното насилие, заснети от очевидци, бяха пуснати в социалните мрежи и предизвикаха огромно обществено недоволство.

На изборите на 11 юли Полина Велчева беше трета в шуменската листа на Демократична България

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!