BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Чудо: Икона спаси дете от рак, баща му строи църкви

След като 2-годишният му син оздравял, Генади станал свещеник и решил да изгради в Украйна копие на несебърски храм и на няколко други църкви Чудотворна икона спаси двегодишно българче от рак на белите дробове, а след изцелението баща му от бизнесмен станал свещеник и решил да построи в Украйна копия на български църкви. С вълнуващата история за чудесата на вярата и за отец Генадий е решил да запознае зрителите на Канал 0 водещият на „Последни дни“ Асен Асенов. Той се запознал с бесарабския българин в Украйна на организирано пътешествие – поклонение до Кубратовата могила от Асоциацията на българите по света, на която е член и бургаският журналист. Отец Генадий е идвал в Несебър, за да вземе размерите на църквата „Св. София“,

тъй като е решил да я строи 1:1, каза Асенов преди десетина дни, когато гостува в предаването „Добро утро, Бургас!“. Преди да стане свещеник, Генади Мартинов въртял бизнес. До 28-годишна възраст дори не бях вярващ, споделя той. След като детето му се разболяло от рак, а лекарите не давали шанс да оздравее, монах от близък манастир го посъветвал да се моли пред чудотворна икона. Молитвите му били чути и момчето оздравяло. „Това промени живота ми и тогава реших да стана свещеник, за да изпълня още един завет на монаха“, добавя Генади. 41-годишният свещеник сега строи огромен църковен комплекс в малкия украински град Арциз, уточнява водещият на „Последни дни“.

Неотдавна археологът проф. Николай Овчаров, който бе сред първите нашенци, запознали се с проекта на отец Генадий, разкри, че дворът на църковния комплекс е взет от Голямата базилика в Плиска. В него ще има копия на Златната църква във Велики Преслав и на старата митрополия в Несебър. Те се строят с дарения и безвъзмезден труд от бесарабски българи от Одеска област. Асен Асенов се похвали в разговор с най-ранобудната водеща в Бургас Мария Стефанова, че два пъти е посещавал гроба на славния хан Кубрат в Мала Перешчепина. Решил е и да организира с Фондация „Виделей“ четиридневна екскурзия до Казан, до храмовете в Киев и Полтава „Пътуването до Казан ще е с академиците Христо и Галя Маджарови по покана на акад. Юхма от Чувашкия университет и е организирано от „Виделей“. Христо и Галя са ходили два пъти там и казват, че хората, като разберат, че си българин, си оставят работата и идват да те поздравят и дори да ти попеят. Ходил съм два пъти на гроба на хан Кубрат и съм виждал какво се случва като мине български автобус – всички се кръстят, спират те и те поздравяват“, разказва Асенов.

В „Добро утро, Бургас!“ той сподели, че се е запознал с рицар на Хоспиталиерския орден на Малта „На калоферското хоро, на което бях на Йордановден, се срещнахме в едно заведение. Блъснахме си столовете и се извинихме един на друг. Питах го откъде е и на английски той ми обясни, че е от Малта. Казах му, че скоро ще ходим в страната му и си разменихме координати. Той снима хорото в Калофер. Заради скъсан менискус обаче не можахме да се видим на острова и се наложи комуникацията ни да продължи само по телефона“, заяви водещият на „Последни дни“. Той припомни, че според Николай Райнов архивите на Богомилите са скрити в Малта. „Уреди ни среща с президентката на Малта. Аз не разбрах тогава, че говоря с държавния глава. Осъзнах по-късно, когато ни покани на среща, на която присъстваше и президентът Румен Радев, и държавни ръководители на други европейски страни. В Малта няма бедни. Там не се поставят заграждения. Хората свободно се здрависваха с представителите на европейската върхушка“, разказва Асенов. Според него малтийците са носители на знание за богомилите.

„Имаме покана за 21 март да сме пак там и организираме нов пътуващ семинар. Там има много подземни храмове Единият е с атлантски черепи. Има древни еднополови същества, за които никой не говори. На остров Гозо, който е част от Малтийския архипелаг, в една църква има стотици артефакти на изцелени хора, които медицината е отписала“, уточнява журналистът от Канал 0. „Малта има връзка и с долмените в Странджа, които изследвам“, добавя той. „Парламентът на Малта започва всяко свое заседание с молитвата „Отче наш“. Всеки там се моли, преди да посегне към храната. Религиозното образование на острова е задължително. Ако там някой не посещава такива часове, на него се гледа като на прокажен. Атеистите са отхвърлени веднага от обществото“, разкри водещият на окултното предаване. Според него животът в България е труден, защото плащаме тежка карма „Аз съм българин по дух и душа, но си давам сметка, че ние сме предизвикали десетки войни в миналото и сме убивали хора. Ако сееш ветрове, ще пожънеш бури. Затова сега трябва да търпим несгодите и да продължаваме напред“, заяви Асенов.

„В края на април ще имаме събор, посветен на българския дух и култура в регион Шумен. Това е свързано с въздигането на знанията и културата на богомилите, на това, което са дали на Европа – свобода, равенство, братство чрез любовта“, разказва журналистът. „Световноизвестният руски учен, изследовател и лечител Сергей Лазарев е написал „Диагностика на кармата“. Ако зависимият човек от алкохол, наркотици или от кариера и емоционални удоволствия прочете книжките от тази поредица, ще знае какво ще последва. Ако за теб е най-важно как изглеждаш в обществото и си готов да мачкаш всички, за да се покажеш добре, значи егото ти е силно. Следват обаче травмиращи ситуации и накрая болести, докато човек не се отърве от зависимостта и не следва порива на душата си да прави добродетели“, обяснява Асен Асенов. „Църквата говори за блаженство, но то е състояние. Действието след него е добродетел. Това е нещо, което човек прави за другите. Ако не са доброволни тези неща, стават доброзорни.

И в политиката е така – има правила, които се основават на добротворчеството, работата за другите, а ако не ги спазваш и „гребеш“ като митничар само за себе си, те чакат травмиращи ситуации“, предупреждава журналистът при гостуването си в сутрешния блок на Канал 0. На специална беседа по време на семинара на „Виделей“ до Малта пък, доц. Веселина Вачкова каза, че идеята за свободата във Франция идва от един символ на тракийския Орфей. „Ние знаем, че той не просто свири на лира и не просто пее, с което прави чудеса, а има знак на посветения, т.е. на Учителя. Онова, което вдига революцията, не са само високите данъци и такси на френската монархия. Важна роля за това имат и франкмасоните“, обясни доц. Вачкова.

Източник: kompasbg

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!