BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четирима шуменци в националното ръководство на БСП

Част от шуменската делегация на 50-тия конгрес на БСП. Снимка Фейсбук

Лидерът на БСП в Шумен Веселин Пенчев, народният представител Иван Иванов, Лили Петрова и бившият кмет на Велики Преслав Александър са членове на новото национално ръководство на БСП.  Иванов, Пенчев и Горчев бяха избрани пряко от делегатите,  а Лили Петрова е делегиран представител в Националния съвет.

Досега членове на партийното ръководство бяха Веселин Пенчев, Александър Горчев, Димитър Дъбов и Анатоли Стоянов.

Според председателя на шуменската организация на БСП Веселин Пенчев най-важните акценти от конгреса са промяната на партията и обявеният курс към спечелване на парламентарните избори.

Лидерът на БСП – Шумен Веселин Пенчев в изказване пред конгреса.

„За изминалите 4 години БСП успя да покаже, че е способна да тръгне по пътя на промяната, като даде възможност за демократичен и пряк избор, за допитване до всички членове на партията. Важно е, че БСП постави мандатност в ръководните органи и така гарантира, че няма да има вечни лидери и вечни депутати, че ще има обновление в организацията“, коментира Пенчев. Той подчерта, че през следващите 4 години БСП трябва да работи за промяна в държавата.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!