BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Цацаров с гореща новина за директора, проверяван за спирането на „Хоризонт“

Никой не е казал, че „горното стъпало“ е оневинено, а вината е стоварена върху „долното стъпало“, заяви главният прокурор Сотир Цацаров по казуса с БНР, научи ТРГ.

Държавното обвинение вече обяви, че според резултатите от направената проверка не е имало никаква причина програма „Хоризонт“ да спре излъчване, а затова прокуратурата се заема с нова, но този път само на действията на техническия директор в националното радио – Пламен Костов.

„Категорично не предопределяме вина и наказателна отговорност. Предоставяме факти, установени след 3-дневна проверка“, увери Цацаров.

Той обясни, че на генералния директор на радиото Светослав Костов му е поднесено уведомление за вътрешно-студийна профилактика, но в този документ по никакъв начин не показва, че ще бъде прекъснато радиоразпръскването на територията на цялата страна.

„Всичко това, което установихме, ще бъде проверявано със средствата на наказателния процес.

Предстоят разпити, сравняване на документи, сравняване на информация“, припомни главният прокурор.

Блиц

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!