BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хиляди ужилени в интернет по схеми , свързани с COVID-19

img

Фалшиви електронни писма от името на Световната здравна организация с препоръки за личната ни безопасност – това е само едно от измамните мобилни приложения, които уж ни предоставят актуална информация за заразените с коронавирус, научи trg.

В интернет се появиха и фалшиви оферти за ваксини. Как да отсеем истината в това море от лъжи и да не допускаме хакерите да ни мамят? Труден въпрос, на който се опита да отговори експертът по киберсигурност Любомир Тулев в ефира на Нова тв.

„Приложението, което държавата направи за борбата с COVID-19 все още се преглежда от платформите на Google и Apple. Вчера се разрових из платформата на Google и забелязах, че те планират да допускат до онлайн магазина си само легитимни апликации свързани с борбата със заразата, което е много добра мярка“, коментира Тулев.

„Схемите за измама в интернет са много. Често срещани са, когато потребителите са приканени да посетят сайт с повече информация относно нещо. Влизайки в него се активира скрипт, който може да открадне вашите лични данни. Той може да вземи цялата информация, която вие сте ползвал, за да се идентифицирате в различни сайтове“, добави Тулев.

Той съветва да излизаме от самите профили в дадени мрежи (Log out), а не просто да затваряме прозореца на браузъра. По този начин активните сесии не могат да бъдат копирани.

лупа

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!