BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три безплатни процедури при зъболекаря за възрастни

img

По три безплатни процедури при зъболекаря за възрастни поема Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), научи trg.

За пациент над 18-годишна възраст тя поема частично преглед и три процедури, които могат да бъдат едни и същи или комбинирани, например едно вадене на зъб и две пломби или само три пломби. Над това количество пациентът си плаща. Освен това преди да седне на зъболекарския стол, той трябва да се информира дали денталният доктор има договор с НЗОК, тъй като не всички работят с нея.

От миналата година за хората между 65- и 69-годишна възраст се предоставя нова безплатна процедура. Касата отпуска по 200 лв. за направата на зъбна протеза на челюст за хора, които напълно са загубили зъбите си. Това са 400 лева за двете челюсти.

От нея не се покриват коронките, мостовете, фасетите и имплантите. За тях пациентът ще трябва да доплати, но винаги ще бъде информиран предварително и ще се поиска съгласието му.

Ретро

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!