BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трима шофьори в ареста за алкохол

Трима шофьори са задържани в ареста през почивните дни за управление след употреба на алкохол, а колите на двама от тях са иззети, съобщиха от ОДМВР – Шумен.

22-годишен шуменец е бил установен да шофира след употреба на алкохол около 1.20 ч. на 28 юни.  Пътните полицаи спрели за проверка до бензиностанция в квартал Дивдядово водач на лек автомобил Мерцедес Е 220 с шуменска регистрация. Зад волана бил местен жител, който лъхал на алкохол. Тестван бил с дрегер, който отчел 1,54 промила алкохол. Водачът отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

Около 4.20 ч. на 28 юни близо до дискотека на бул. “Симеон Велики“ в Шумен за проверка бил спрян водач на Фолксваген Голф с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 51-годишен жител на село Близнаци. Тестван е за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,63 промила. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК.

На 27 юни около 2 ч. при отработване на пътно произшествие на паркинга на бензиностанция на бул.“Симеон Велики“ в Шумен пътните полицаи установили, че 23-годишен шуменец управлява след употреба на алкохол. Той бил зад волана на лек автомобил Фолксваген Пасат с шуменска регистрация, а дрегерът отчел 1,56 промила. Отказал да даде кръвна проба, задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Автомобилът бил иззет с протокол за доброволно предаване. Образувано е бързо производство.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!