BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предлагат епидемичната обстановка да се удължи с 3 месеца

Костадин Ангелов, кадър БНТ

Ще направим предложение да бъде удължена епидемичната обстановка с 3 месеца. Това заяви в отговор на въпрос министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който бе изслушан в парламентарната здравна комисия, съобщи БНТ.

„Допускаме, че новият щам е вече тук. Това поставя в опасност бъдещите противоепидемични мерки“, каза Ангелов.

Той заяви, че ще има известно разпускане на мерките според начертаните приоритети.

Това ще важи за сектори като образование, здравеопазване, спорт и култура, като в рамките на 14 дни ще бъде проследено развитието на ситуацията у нас.

Междувременно обствениците на заведения и ресторанти обявиха национален протест след решението на Националния оперативен щаб да не обсъжда облекчаване на мерките до края на януари.

„Основният дълг и отговорност на СЗБ и БАЗ е да защитават интересите на нашия бранш. Отново сме изправени до стената, след като месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация. Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от първа необходимост! Единственото ни желание беше да работим”, се посочва в позиция на Сдружението на заведенията в България.

„Неправилното управление на пандемията и държавата ни отнеха правото на труд и препитание. Без стабилни и задоволителни идеи и решения за компенсирането ни. Ние наблюдаваме, че затварянето не е временно, а се превърна в постоянно. Цената на затварянето доведе до спад в производството и потреблението. За нас няма друго възможно решение, освен да обявим несъгласието си с тази поредна несправедливост и дискриминация спрямо бизнеса ни.

Обявяваме национален протест и апелираме всички бизнеси, засегнати от заповедите за забрана на работа, да ни подкрепят на 27 януари от 12 ч.пред Министерски съвет. Искаме отваряне на всички затворени бизнеси!”, допълват от Сдружението на заведенията.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!