BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриват ледената пързалка в Търговище на 2 декември

Ледената пързалка в Търговище започва да функционира на 2 декември, съобщиха от Община Търговище.

Тя е разположена на площадката за спорт и култура на открито „Стадиончето“, между Центъра за младежки дейности и инициативи и тренировъчния комплекс. Съоръжението ще се стопанисва от Общинските предприятия „Флора“ и „Социални и охранителни дейности“. Заледяването на повърхността ще бъде осъществено през предстоящите почивни дни, тъй като за целта е необходимо средните температури да бъдат под 10 градуса.

Пързалката, която е с площ от 300 кв. м, ще работи от 10.00 до 22.00 часа всеки ден. Влизането ще се осъществява на сесии, с продължителност от 1 час. На разположение са 100 чифта кънки от 29 до 46 номер.
Цената за вход е 3 лева на час. За наем на кънки ще се доплаща по 2 лв. За начинаещите са предвидени и 5 обучителни тренажора. Цената за ползването им е 5 лева на всеки половин час.

Празнична програма по случай откриването на пързалката ще се състои на 4 декември. В програмата са включени изпълнения на спортисти по фигурно пързаляне от град София. Началният час ще бъде обявен в началото на идната седмица.

Съоръжението ще функционира до 28 февруари и бе изградено по инициатива на директора на Общинското предприятие „Флора“ Асен Чакъров.

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!