BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Освободиха ПР-а на ВиК-Шумен и шефа на градския район заради некоректна информация

Жанета Панайотова и инж. Тодор Стоев на извънреден брифинг днес

ПР-рът на ВиК – Шумен Камен Андонов и ръководителят на район Шумен инж. Галин Ганчев са освободени днес заради невярна информация към медиите. Това съобщи на извънреден брифинг управителят на водното дружество Жанета Панайотова. Причината за уволнението на двамата е днешното им изявление пред сайта Радиан.бг във връзка с водомера на Индустриалния парк. Андонов и Ганчев са дали невярна информация по темата, като са заявили, че няма проблеми с водомера на парка, каза шефът на дружеството.

Днес, по повод изявлението на екоминистъра Емил Димитров, че доскоро в Шумен не е имало водомер на промишлената зона, сайтът Радиан.бг потърси отговор от ВиК – Шумен. Пред медията инж. Галин Ганчев заяви, че твърдението на министър Димитров не е вярно и някой му е дал грешна информация. Индустриалният парк си има водомер, който работи още от 2013 г., а ВиК – Шумен периодично подменя съоръжението и го отчита, каза инж. Ганчев.  И той, и ПР-рът на ВиК Камен Андонов бяха категорични, че няма проблеми с водомера на Индустриалния парк, а министърът говори „на ангро“.

Последва мигновена реакция от ВиК – Шумен. Управителят на дружеството и главният инженер Тодор Стоев се разграничиха от твърденията на двамата вече бивши служители и обясниха, че всъщност има проблеми с водомера на Индустриалния парк. Вярно е, че в зоната е имало монтиран главен общ водомер, но през септември 2019 г. експертите на ВиК са установили, че той е компрометиран и отчита по-малко количество вода, каза пред журналистите инж. Стоев. Дружеството е монтирало втори водомер, който също бил компрометиран и показанията му отново не били адекватни.

Затова сега ВиК монтира два нови водомера на двете подзони в Индустриалния парк и нов главен водомер. И трите измерващи уреда са изнесени на друго място, каза инж. Стоев. „Не можем да кажем дали водомерите са компрометирани нарочно или става въпрос за техническа неизправност. Затова сега сме взели други мерки“, обясни управителят на ВиК Жанета Панайотова.     

Служителите на ВиК разбрали, че главният водомер на Индустриалната зона не функционира, тъй като показанията му не отговаряли на индивидуалните водомери на фабриките в зоната и отчитали доста по-малка консумация, каза инж. Стоев.

Освободените днес служители обаче представиха ситуацията по съвсем друг начин, като на практика прикриха проблемите с водомера на Индустриалната зона и това им струва постовете във ВиК, стана ясно на днешния извънреден брифинг.  От дружеството не уточниха дали има и каква е щетата заради некоректния уред на Индустриалния парк. „След като водомерът е некоректен, дружеството няма реален мониторинг какво се случва в тази зона, не знаем какво е количеството вода, можем само да гадаем“, каза инж. Стоев.

Попитана за мотивите за освобождаването на двамата служители, Жанета Панайотова заяви, че инж. Ганчев е представител некоректна информация, а ПР-рът Камен Андонов е изразил позиция, която се различава от официалната позиция на дружеството по случая.

На извънредната сесия за водата на 4 юни Жанета Панайотова ще представи анализите на дружеството за алтернативни водоизточници в Шумен.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!