BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови седем случая на COVID-19 в област Търговище

Нови седем случая на COVID-19 в област Търговище са регистрирани в Националната информационна система.

Четирима от новодиагностицираните са служители на шивашка фирма от Търговище, в която досега бяха потвърдени четири случая на коронавирус. Заразени са две жени на възраст 48 г. и 57 г. от Търговище. Заболяването им към момента протича без симптоми и са им връчени предписания за домашна карантина. Жена на 44 г. и мъж на 46 г. от Търговище, работещ като техник в предприятието, също са дали положителни проби за COVID-19. И двамата са имали характерни симптоми, поради което са хоспитализирани в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище.

Ръководството на фирмата е организирало на 17 септември тестването на общо 30 служители, били в най-близък контакт със заразените дотогава лица. Във връзка със създадената ситуация за 21 септември е договорено изследването на други 167 служители и работници.

Други двама мъже на възраст 68 г. от с. Плъстина, общ. Омуртаг и на 74 г. от гр. Търговище също са хоспитализирани в Инфекциозно отделение на областната болница. И двамата са с оплаквания в здравословното състояние.

Във Вътрешно отделение на МБАЛ- Попово е настанена за лечение жена на 59 г. от Попово. Пациентката е била в контакт с по-рано диагностицирания й син, потвърден на 14 септември.

Всички домашни контактни на новозаразените лица са поставени под домашна карантина. Информация за случаите е подадена до личните лекари на заразените и техните контактни лица.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!