BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мирослав от Карлово: Вижте истината за майка ми, която е болна от коронавирус

Мирослав Близнаков е военнослужещ в 61-ва Стрямска механизирана бригада. Вчера неговата майка даде положителна проба на COVID-19.

След публикуване на информацията за първи случай на заболяването в града последваха много негативни коментари в социалните мрежи, както и невярна информация в медиите.

“Aз лично взех решението да прибера майка ми от Лондон. Тя е с хронично заболяване. На 20 март пристига в България. Нямаше никакви симптоми за коронавирус. Прибрахме се в Карлово. Същата вечер тя ме събуди през нощта. Имаше висока температура. Извикахме Бърза помощ, която дойде за 40 минути. Закараха я в Инфекциозното отделение в Карлово, а аз останах вкъщи.

Към 02:00 часа майка ми се обади и ми каза дойда и да я прибера. Оттам ми казаха, че на нея й няма нищо и няма коронавирус.

Двамата се прибрахме вкъщи. Подчертавам, че не сме имали контакт с никой друг. На другата сутрин от болницата ми се обаждат и казват, че майка ми трябва да е под наблюдение и да я докарам в болницата. Питам ги защо тогава снощи са я изписали. Те не ми отговориха. Попитах ги дали аз трябва да я докарам. Те ми казаха, че няма никакъв проблем. Сложих маска и ръкавици. Оставих я пред Инфекциозно отделение, без да слизам от колата”, казва той пред Карлово прес.

“В момента майка ми е добре. Помолих я да не чете нищо по медиите заради всичката помия, която се изля. Появява се невярна и противоречива информация. До брифинга на генерала тя нямаше тежки симптоми. След брифинга тя се притесни, вдигна темпвратура. Започнаха пробождания в гърдите, кашлица.”

“Призовавам всички граждани за нещо просто: Нека бъдем хора. На всеки може да се случи. Никой не е застрахован. В нашата община всеки ден се прибират хора. Нека повече хора да постъпят като мен и да потърсят лекарска помощ дори и при най-малките симптоми. Аз трябва да остана под карантина до 3 април. Най-вероятно ще ми се направят изследвания, преди да тръгна на работа. Все пак може да съм преносител на вируса.”

По данни на РУ Карлово към 16:30 ч на 23.03.2020 г. поставените под домашна карантина в община Карлово и община Сопот са 189, от тях в община Карлово 147 и в община Сопот 42.

Източник: Пловдив24

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!