BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лекар от Нови пазар загуби битката с Ковид-19

Болницата на Нови пазар

Лекар от Нови пазар загуби битката с Ковид-19, съобщиха медици от града. 65-годишният д-р Юлиян Казаков, акушер – гинеколог от извънболничната помощ, е починал вчера в интензивния сектор на МБАЛ – Шумен след повече от две седмици битка за живота му. От областната болница потвърдиха за смъртта на 65-годишен пациент с коронавирус. Д-р Казаков е работил до последния момент и е давал дежурства и в центъра за спешна помощ в Нови пазар, обясниха негови колеги.

Това е поне осмият медик в Шуменска област, загубил битката с Ковид 19, за които има сигурна информация, че смъртта им е свързана с коронавируса. От началото на пандемията има починали още двама лекари, двама фелдшери и три медицински сестри, за които е известно, че са били с Ковид 19.

Днес в МБАЛ – Шумен е починал още един пациент с Ковид 19 – жена на 69 години, съобщи д-р Йорданка Маринова.     

В момента в ковид отделенията има общо 110 пациенти, 90 от тях са са доказани положителни проби. В ОАИЛ са настанени 6 пациенти, трима от тях са интубирани.

Сред новоприетите има и дете на 2 години и 6 месеца, което е с пневмония и доказан ковид, но не е в тежко състояние.

През последното денонощие са приети 7 пациенти с коронавирус, изписани са 9.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!