BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кръщават сцена, площад и зала на Ламбо

img

Името на легендата на българското кино и театър Стефан Данаилов ще носят сцена, площад и зала в НАТФИЗ, научи trg.

Българска музикална асоциация (БМА) е внесла в Министерството на културата предложението мултифункционалния салон „Сцена 17“ в сградата да бъде посветен на Ламбо. Именно негова е инициативата на създаването на това артистично пространство в периода, в който той е бил министър на културата, преди точно 10 г.

Припомняме, че непрежалимият мастер почина на 27 ноември т.г., но ще остане завинаги в историята със своята сила и талант, любов към театъра и хората.

„Не е необходимо да описваме дори накратко Стефан Данаилов – този забележителен актьор, любим на поколения българи. Неговото силно артистично и човешко присъствие бележи цяла превратна епоха от над 50 години в културата ни. Период, в който Стефан Данаилов бе еталон на рицарство, честност към изкуството и упорита работа, в която влагаше цялото си сърце за развитието на българската култура. Надяваме се Министерството на културата да разгледа и приеме предложението ни“, съобщават от БМА.

Зад идеята стои Димчо Николов. Тя е представена от председателя на Управителния съвет проф. Христо Йоцов и подкрепена единодушно от присъстващите членове на организация. Зала „Сцена 17“ е мястото, на което БМА провежда своите редовни заседания на Общото събрание от 2015 г. насам.

Блиц

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!