BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Импийчмънт ще напълни площадите, а не язовирите

РАЗДЕЛЕНА БЪЛГАРИЯ

След изявлението на държавния секретар на САЩ Помпейо, с което посочи българския съдия Миталов от Специализирания наказателен съд за топ-корумпето на България, днес отзвука отекна в цялата страна. Българите се разделиха на такива, които смятат за особена гордост, че сме американска колония, в която външен политик идва да ни се бърка кой е корумпиран и кой не и да посочва български съдии без доказателства, като ги уличава в „сериозна корупция” и такива, които смятат за недопустима подобна външна намеса, считат я за явно нарушение на суверенитета на България и са убедени, че ако се посочват корумпирани служители, трябва да започнат с тези, които САЩ покровителстват, а именно от правителството на колонията. Най-страшно от всичко е липсата на реакция от съдийската гилдия. Явно страхът вече превзе и независимата съдебна система.

ВСС ЩЕ ПРОВЕРЯВА ПО УКАЗАНИЕ НА САЩ ПОСОЧЕНОТО ОТ ТЯХ ТОП-КОРУМПЕ

След като за мъка на американоибрикчиите, Инспекторатът не откри нарушения при делото, по което на„руския шпионин” Малинов му е разрешено да излезе от България и съответно същия се е върнал, така че няма вредни последици, днес и ВСС панически се зае с казуса. Явно трябва да се намери някаква корупция, за да не излезе най-накрая, че отвъдокеанските господари просто си плямпат, за да защитят своите интереси и да ни настроят срещу Русия. И да наплашат съдиите, които все още са независими какво ги чака, ако не слушат краварските наместници в колонията.

ИМПИЙЧМЪНТ ЩЕ НАПЪЛНИ ПЛОЩАДИТЕ, А НЕ ЯЗОВИРИТЕ

Президентът Радев днес изявление пред журналистите /като сред тях с просто око се забелязваха и мисирки/, в което обясни, че икономиката ни все още не е достатъчно устойчива за въвеждане на еврото, посочи за пример Португалия и стагнацията след влизането й в еврозоната. Коментирайки думите на Борисов, определено като възпитан човек се въздържа да каже прилагателно за някой, който на два дена си променя мнението и думите. Мен ме впечатли многократно зададения въпрос от една от мисирките /не, няма да се извиня и мога да го докажа/, дали ще направи военен преврат. Явно в болното си съзнание мисирката вече си представяше как Президентът си признава, обявява дата и час на преврата, взема знамето и хуква да сваля правителството. На усмивката и мълчанието му, въпросната мисирка продължи да настоява да й се отговори. По този повод призовавам медиите все пак да подбират журналисти, които поне имат успех над 3,50 от следването си. Най-важното от изявлението на Президента беше отговорът на въпроса какво ще стане при евентуален импийчмънт /аз предпочитам българската дума – отстраняване/. Генерал Радев посочи, че евентуален импийчмънт нито ще нахрани хората, нито ще напълни язовирите, нито ще повиши пенсиите. Но е много възможно да напълни площадите. Всъщност това е истината. Защото Президентът Радев е обединителната фигура за почтените, морални и истински българи, които не желаят да прекланят покорна глава пред враговете на България. И точно затова, правителството го обяви за свой враг.

ВАЛУТНИЯТ БОРД СЕ СВЛЕЧЕ

В заглавията по медиите глаголът е „падна”, но гледайки как се случват нещата, мисля, че употребената от мен дума е по-подходяща. Истината е, че управляващите вече дори не ни оставят илюзията, че се вслушват във волята на народа. Те изцяло и напълно са си присвоили суверенитета и волята на държавата, с което пък пряко нарушават Конституцията, защото никой няма правото да си присвоява тези неща. А всичко в държавата следва и трябва да се извършва в името и по волята на народа. Валутният борддосега крепеше българската икономика. Аз помня инфлацията 1997 година, когато плащаха заплатите по два пъти на ден, за да могат хората поне един хляб да си купят. Помня и глада и съсипаните семейства. И самоубийствата. И като знам, че топ-икономистите на държавата са МенТа Стоянова и Горанов, съм изпълнена със зловещи предчувствия. Играят си с огъня и не знаят какъв пожар може да стане. Вече не са вредни, убийствени са! И трябва да бъдат изметени, докато не са унищожили цялата държава.

ЦИРК НА КАЛОТИНА

Човекът с каскета и днес не подмина зрелищните акции. Пази, Боже, от идиот-работохолик! Арестувани са 30 митничари на КПП „Калотина”, като границата е затворена и хората призовани да минават през другите гранични пунктове. Не се и съмнявам, че авторитетната гледка как полицията, ръководена от разгащен екземпляр с каскет на главата арестува митничарите, които проверяват на границата, ще остави незабравими следи у преминаващите граждани и дълго време ще бъде повод за веселие за сметка на България. Явно мисълта да се подготви друга смята митничари, които незабавно да поемат работата, а другите да бъдат дискретно арестувани, не минава през мозъчните клетки на гербавите. Важното е джангър да има и медиите да снимат. И оркестърът да свири….

Елена Гунчева

Дунавмост

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!