BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха баща и син за лихварство, иззеха 22 коли от имота им

Баща и син от разградското село Китанчево са задържани за 24 часа за извършвана от тях лихварска дейност. Утре Окръжната прокуратура в Разград ще повдигне две обвинения на бащата – 46-годишния Станимир С. – за лихварство и за пране на пари. Синът му – 30-годишният Танер Г., ще бъде обвинен като помагач в лихварската дейност на бащата, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Досъдебното производство е образувано още през януари тази година, когато стават известни действията на баща и син. Престъпната им дейност се доказва и чрез специални разузнавателни средства.

Станимир разполагал със солидни средства. Закъсали негови съселяни често вземали пари в заем от него срещу лихва и материален залог. За да им „отпусне“ кредит, бащата изисквал до пълното му погасяване автомобилът с големия и малкия талон на длъжника да остане на съхранение при него.

Така днес пред дома му в селото Китанчево разследващите от ОД на МВР в Разград под ръководството на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура в Разград са иззели 22 автомобила, паркирани на поляната пред луксозната къща на бащата и сина.

11 от заложените коли са леки, а три – товарни. Отделно от тях Станимир и синът му Танер ползват други осем автомобила, сред които джип „Мерцедес“, „Ауди“ и др

Сред паркираните пред къщата на лихварите коли са намерени и автомобили с кюстендилска и пловдивска регистрация и с временна регистрация като внесени от чужбина.

При претърсването в къщата разследващите и служители на ОД на МВР в Разград са намерели и иззели и 500 грама златни бижута, лаптоп, левове и евро в брой на стойност около 20 000 лева, както и газов пистолет и няколко нотариални акта.

На името на бащата се водят по нотариални актове три къщи и около 8 декара земеделски земи. Съпругата на Станимир притежава апартамент. Станимир получава субсидия за отглеждане на животни, с които обяснява луксозния си начин на живот и бит. Днес при претърсването обаче са установени едва 50 – 60 овце в двора му. 

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!