BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В навечерието на 24 май: Награди за изявени ученици в Кубрат

Община Кубрат отличи изявени ученици в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май. Парични награди и грамоти получиха 53 младежи и три колектива, постигнали успехи в науката, изкуството и спорта в общински, областни и национални състезания и конкурси. Кметът на Кубрат Алкин Неби поздрави наградените младежи и им пожела нови, още по-големи успехи и да продължават да прославят своя град в страната и чужбина.

Награди получиха младите таланти от танцов клуб „Валенс“ с ръководител Валентина Петрова, завоювали второ място на националната фолклорна среща „Автентичност и съвремие“ в Попово. Танцьорите са носители и на отличието I-ва степен „Стожер на българщината“ от националния концерт на лауреатите в София.  Колективни награди получиха също ученици от СУ „Христо Ботев“ в Кубрат, участвали в националния фестивал за авторска драматургия и театър на английски език.

На тържеството присъстваха председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, зам.-кметът Мирослав Йорданов, представители на общинската администрация, директори на учреждения и институции, ученици, преподаватели и родители.  Церемонията се проведе при строги правила и мерки в градския парк „Омол“, заявиха от общинския пресцентър.

Коментари

коментар

Loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!