BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Влезе в сила присъдата на частен съдебен изпълнител от Шумен, осъден за присвояване на над 240 000 лв.

Влезе в сила осъдителната присъдата на частния съдебен изпълнител от Шумен, признат за виновен за длъжностно присвояване в големи размери и укрити данъци в особено големи размери, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Осъдителната присъда на частния съдебен изпълнител Асен Т. влезе в сила окончателно. Окръжната прокуратура в Шумен е уведомила Камарата на частните съдебни изпълнители, че Асен Т. е лишен от право да упражнява професията си за срок от 3 години и 6 месеца след влизането на присъдата в сила.

Частният съдебен изпълнител от Шумен е бил признат за виновен в извършване на три деяние от Наказателния кодекс.  Първото е по член 202, ал. 2, т. 1 от НК. Длъжностното присвояване на 243 073 лева от специалната сметка на частния съдебен изпълнител Асен Т., което представлява големи размери, е било извършено в периода от 22 май 2007 до 14 януари 2016 г. в Шумен в условията на продължавано престъпление. Средствата са му били връчени като частен съдебен изпълнител и в това му качество Асен Т. е трябвало да пази и управлява.  Вместо това той теглил пари и ги харчел за лични нужди.

Асен Т. е признат и за извършване на две данъчни престъпления по член 255, ал. 3 от НК.  В периода от 2 май 2011 г. до 30 януари 2015 г. и от 28 юни 2009 до 27 декември 2010 г. в условията на продължавано престъпление е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, като общата сума за тези периоди е 66 630 лева.

За тези престъпления Апелативният съд във Варна му е наложил общо наказание от 3 години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок и Асен Т. е бил лишен от право да упражнява професията си.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!