BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БСП сваля Нинова след местните избори

БСП е на прага на тотален взрив срещу лидерката си Корнелия Нинова, научи ТРГ.

Причината е изключително лошата перспектива за представянето на столетницата на местните избори. Социалистите са напълно отчаяни и стягат редиците за отстраняване на Нинова от върха на партията след приключването на вота.

След серия от груби намеси в решенията на местните организации за кандидатурите за кметове и общински съветници социалистите предвиждат неминуеми загуби точно на местата, където Нинова и дясната ѝ ръка по екзекутирането на местни структури – Кирил Добрев, се намесиха.

Такива са случаите в Сандански, Берковица, Шумен, Казанлък, Монтана, Благоевград, Варна, Бургас, Габрово, за които ПИК съобщи още по време на титаничните скандали по издигането на кандидати за местна власт в тези градове. Другите загуби ще се калкулират допълнително, особено на местата, където върхушката от „Позитано“ 20 реши да не издига собствени претенденти, а да подкрепя независими, включително и в комбинация с други партии.

Според социалистите изборът на такива кандидати изобщо не може да се смята за победа на БСП, а по-скоро е признак за нейното кадрово безсилие.

Колкото до София, червените са все по-отчаяни от представянето на Мая Манолова, която не само пренебрегна подкрепата им, но и предпочете публично да се сродява с всевъзможни претендиращи за дясното политическо пространство партии като тази на Меглена Кунева, участвала в коалиционно управление с ГЕРБ. Черешката на тортата на червеното негодувание ще бъде при загуба на Манолова в София.

Затова социалистите са решили, стискайки зъби, да изчакат провала на 27 октомври и веднага да заявят, че искат оставка на Корнелия Нинова от лидерския пост.

Източник: Ретро

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!