BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бивш шеф на НСО: Службата от реформирана стана деформирана

НСО охранява освен задължителните лица, така и вицепрезидент, министри и депутати при повишена степен на застрашеност, която се определя от комисия на база на анализи и сигнали и в нея влизат председателят на ДАНС, началникът на НСО и главният секретар на МВР.

„Политици обаче се опитват да се намесват“, отбеляза бившият ръководител на НСО ген. Димитър Владимиров, научи trg. Миналата седмица ДПС предложи да се направят промени в закона за НСО, с които държавната охрана да се плаща.

НСО имаше висок имидж в САЩ и Русия, но службата от реформирана се превърна в деформирана заради политически назначения, заяви още генералът.

„Благодарение на политиците, които сложиха неуместни началници на НСО, службата от реформирана и призната в цял свят, се превърна в деформирана“, каза ген. Димитър Владимиров.

По отношение на готвените промени в Закона за охраната той коментира, че е по-добре да отпадне този член за охраната на лица, свързани с националната сигурност на държавата.

Там се опитват да вкарват политически натиск, последният пример беше шефът на КПКОНПИ, посочи ген. Димитър Владимиров.

„Какво ниво е шефът на КПКОНПИ, че да бъде пазен от НСО? По тази логика ще попитам защо не се пазят прокурори и съдии, които водят дела и осъждат?“, попита той. Според него, трябва, ако до два-три месеца не се потвърди сигналът, охраната да се маха.

Политиците да не се бъркат, а наистина експерти да се заемат с промените в НСО, призова генералът.

Лупа

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!