BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шуменско училище посрещна първолаци за стотен път

II Основно училище „Д-р Петър Берон” в Шумен посрещна първолаци за стотен път. 

С трепет и вълнение тази сутрин първокласниците прекрачиха прага на едно от най-добрите училища в региона, известно като „Базовото”. Цветният празничен рояк от деца и родители беше приветстван от директора Павел Павлов. В духа на добрите традиции той поля с менче вода пътя пред новите ученици.

Точно преди 100 години за първи път бие звънецът в школото, тогава наричано Шуменска държавна образцова прогимназия. Под знака на вековния юбилей ще премине цялата учебна година.

Павел Павлов: Всичко ще бъде наред!

Всичко ще бъде наред, ще се справим! – с такива уверения посрещна своите първокласници и техните развълнувани родители директорът на училището Павел Павлов. „Днес пак е 15 септември, вълнуваща дата и едно ново начало, най-вече за нашите първокласници. Искам да ви поздравя, да ви пожелая здраве и сили, тук да намерите най-добрите приятели и най-добрите учители, а ние винаги ще ви подкрепяме и заедно ще извървим пътя на образованието“, обърна се Павлов към децата, които за първи път преминаха училищния праг.

Директорът на учебното заведение поздрави и петокласниците, които започват нов етап на обучение, а на колегите си пожела приятна работа, въпреки кризата. Готови сме за предизвикателствата и вярвам, че ще се справим, заяви Павел Павлов.

Във връзка със 100-годишния юбилей на училището, той пожела на ученици, учители и родители здраве, сили и успехи. „И всичко ще бъде наред“, заяви Павлов, а родителите изпратиха с аплодисменти децата в класните стаи.

Първокласниците влизат в клас под аплодисменти на родители и учители

Светлозара Спасова: Да сме заедно в класните стаи!

Здраве и присъствена учебна година – това пожела за своите първокласници учителката Светлозара Спасова. Днес тя посрещна свои осми випуск първолаци в елитното училище, но всеки път преживява същото вълнение, както при срещата си с първите ученици.

Светлозара Спасова със своите първокласници

„Това е най-вълнуващият ден, денят, в който повеждам за ръка първокласниците. И всеки път преживявам с тях техните емоции“, признава развълнуваната учителка.  И пожела на децата: Първо да са здрави, и дано да имат шанса годината да бъде присъствена, за да могат да общуват, да създават приятелства и да бъдат щастливи!

Първокласниците тръгват към училище
И петокласниците посрещнаха тържествено 15 септември
Родителите гледат онлайн първия учебен час на първолаците
15 септември в СУ „С. Доброплодни“
15 септември в СУ „Йоан Екзарх“
15 септември 2020 г. Снимки Радиан.бг и Ивелин Георгиев

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!