BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шуменският университет представя възможностите за производство на шафран в България

В България вече има засети големи площи с шафранов минзухар

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ ще бъде домакин на среща, посветена на шафрановия минзухар и възможностите за отглеждането на растението, от което получава най-скъпата подправка в света. Организатор е проф. д-р Димчо Захариев, зам.-декан на Факултета по природни науки.

В срещата, под наслов „Шафрановият минзухар – червеното злато вече е в България“, ще участва Хасан Тахиров – председател на Българската национална асоциация на производителите на шафран и биологични шафранови продукти. Събитието е отворено за студенти, преподаватели, земеделски производители и всички, които проявяват интерес към отглеждането на шафранов минзухар, получаването и преработката на шафран и шафранови продукти.  Ще бъдат представени и перспективите пред производството на шафран в България.

Срещата ще се проведе на 20 февруари от 11 ч. в зала 318 на Ректората.

Коментари

коментар

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!