BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фестивалът “Вълшебната завеса” получи годишната награда ПроКултура`2019

Двадесетгодишната традиция на Международния фестивал на спектакли за деца “Вълшебната завеса”, организиран от Драматичен театър -Търговище, получи престижната годишна награда ПроКултура`2019 за принос в развитието на достъпа на младите хора до култура.

Наградата бе връчена по време на VII-та Национална конференция “Достъп на младите хора до култура: Ролята на фестивалите по изкуствата”. Тя се провежда във Варна по повод Международния ден на младежта – 12 август. Организатори са Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт. Основната й цел е да насърчи национално отговорен диалог между всички в областта на културата за създаване на благоприятна, насърчаваща и подкрепяща среда за приобщаването на младите хора към култура в България.

По покана на БАРОК и Граждански институт, в рамките на Националната конференция, днес, 12 август, директорът на Драматичния театър в Търговище г-н Петър Петров сподели пред аудиторията своя опит в провеждането на фестивали, за успехите и предизвикателствата в организирането на Международния фестивална спектакли за деца “Вълшебната завеса”.

Търговищкият фестивал получи наградата сред номинации в девет области. При обсъждането са били взети предвид инициативи и цялостната дейност на номинираните.

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!