BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Турското консулство и БТТИК дариха 300 пакета с хранителни продукти

300 хранителни пакета бяха дарени на две неправителствени организации в Шумен – на Съюза на инвалидите и на Съюза на слепите. Акцията е съвместно дело на Генералното консулство на Република Турция в Бургас и Българско-турската търговско-индустриална камара.

Хранителните пакети съдържат олио, брашно, боб, леща, юфка, захар, сол, кус-кус и др. продукти.

„Целта ни е в условията на пандемията да помогнем, макар и с малко, тези, които днес се нуждаят най-много от помощ“, заяви на среща с ръководството на двете организации Сенем Гюзел, генерален консул на Турция в Бургас.

Любомирка Лазарова и Иванка Казакова, председатели на регионалните структури на двете организации, изказаха сърдечната си благодарност на турския дипломат и на председателя на УС на БТТИК Фикрет Индже за дарението. Те връчиха на гостите си подаръци, изработени от членове на двете организации.

Акцията на Българско-турската камара и Консулството ще продължи и в следващите дни и предстои да бъдат раздадени още 120 пакета с храни на неправителствени организации със социална насоченост.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!