BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трасето на система Дунав трябва да се изгради наново, обявиха експертите

Снимка областна администрация Търговище

Трасето на водоснабдителна система Дунав към областите Търговище, Разград и Шумен трябва да да бъде изградено наново, тъй като съществуващите съоръжения са силно амортизирани. Това заявиха експерти от трите ВиК-дружества на специална среща в Търговище. В разговора участваха кметовете, областните управители и шефовете на ВиК-дружествата от трите областни центъра, които очакват да получат вода от система Дунав.

Всички присъстващи са заинтересовани в най-кратки срокове да се събере необходимата информация за сегашното състояние на водоснабдителната система, заяви областният управител на Търговище Митко Стайков и призова експертите по-бързо да обследват трасето.

В началото на годината правителството обяви, че ще финансира довършването на система Дунав, за да се осигури алтернативен източник на вода за Североизточна България. В момента се прави прединвестиционно проучване, за да се установи колко ще струва завършването на системата. Според заместник-регионалния министър Николай Нанков, водата от Дунав може да стигне до Шумен след две години, при най-добри обстоятелства, а изграждането на трасето отново със сигурност ще промени първоначалните срокове.

Коментари

коментар

Loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!