BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Седесари: Главсекът Христо Бисеров научи Виктория на Слави как се прави партия

img

Слави Трифонов е решил да създаде партийни структури – копия на тези на СДС от най-силния период на десницата през 90-те, когато никоя друга политическа сила нямаше толкова силни местни организации, научи trg.

Тъкмо затова, шоуменът е възложил свръхамбициозната задача на някогашната синя комсомолка Виктория Василева. Тя бе избрана за главен секретар на „Няма такава държава“ в събота на учредителното събрание. Виктория е и единствената жена на висок пост в новата организация.

Вики Василева навремето оглавяваше младежкото СДС и бе една от най-напористите активистки на „Раковски” 134. Тя бе приближен човек на Христо Бисеров, който в онези години беше главен секретар на седесарите и се занимаваше успешно тъкмо с най-важното – да създава и крепи структурите на най-старата дясна партия.

„Вики попиваше всичко от Бисеров. От него се научи на много неща. Тя обикаляше заедно с него из страната и много добре знае как се гради местна организация,” припомнят седесари ветерани.

Василева е опитен политик, тя бе и депутат от Козлодуй в Народното събрание.

Лупа

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!