BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Светльо Витков захапа Слави: Нима те е страх, защо отново не поканиш Борисов на интервю

Светльо Витков отговори на обвиненията на Слави Трифонов, който в сряда публикува списък с партиите, които все още дължат надвзетите държавни субсидии.

Лидерът на „Глас Народен“ обяви в социалните мрежи, че законният срок за връщане на субсидиите е до края на 2020 г., припомня ТРГ.

„Не взимаме субсидия от повече от 2 години, както ти правилно отбелязваш и тези надплатени 15 000 лв. са поради грешка на Министерство на финансите, както ти отново отбелязваш правилно. Тогава те питам – наша ли е вината или на министерството на финансите“, категоричен е фронтменът на група „Хиподил“.

Според певеца е жалко, че шоуменът напада „Глас Народен“ и дори ги нарича „убити“.

„Ако смяташ, че сме такива и скачаш срещу нас, това показва само срещу кого смееш да скочиш. Нищо повече. Ако Глас Народен и моята персона са виновните за състоянието, в което е днес суверена, както твоите сценаристи наричат народа си, с радост ще се оттегля“, пише още Витков.

По думите му Дългия не обвинява тези, които имат истинска вина по отношение на субсидиите.

„Защо? Нима те е страх? Ако не те е… защо не поканиш отново премиера Борисов на интервю?“, пита лидерът на „Глас Народен“.

Витков смята, че премахването на субсидиите няма да унищожи само малките партии, а всички партии, за които държавата не е работила или не работи, за да останат само 3-те – ГЕРБ, БСП и ДПС. Останалите ще отидат при спонсори.

„Ти хубаво изкара колко взимат партиите, но защо не изкара колко им искат телевизиите за медийни пакети по избори?

И част от тези пари не отиваха ли и за бюджетирането и на твоето предаване? Не ги връщай! Никой не ти ги търси!

В шоуто ти, ти представяше партиите за нещо лошо. Тогава защо ще правиш партия?“, продължава публикацията на певецът от Хиподил.

Ето какво написа Дългия по отношение на партията „Глас Народен“ и нейния лидер:

„Особено интересен е случаят с „Глас народен“ на Светльо Витков и „Движение 21“ на Татяна Дончева. Партията на Светльо Хиподила до ден днешен не ще да върне 15 539 лв., при положение, че в края на 2018 г. е декларирала налични 208 000 лв. Партията на Татяна Дончева също не ще да връща горе-долу същата сума – 16 324 лв.

Какво още обединява двете партии? Обединява ги това, че техните лидери ме обвиниха в убийство на малките партии. Как точно съм ги убил – не знам.

Може би с моя екип не трябваше да разкриваме, че партиите са получавали повече пари от законно предвиденото. Тогава Светльо Витков и Татяна Дончева с тия 15-16 000 лв. направо щяха да размажат големите партии, направо щяха да ги убият.

Или, може би, Светльо Витков и Татяна Дончева имат предвид популярната фалшива мантра, че с 1 лев субсидия се убиват малките партии. Искам да кажа, че и с 11 лева субсидия, конкретно двете партии – „Глас народен“ и „Движение 21“ видимо са си отдавна „убити“. И не от мен“.

 

trafficnews

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!