BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ремонтираме танкове Т-72 за първи път от 10 години

img

За първи път от 10 години Министерството на отбраната договори капитално-възстановителни ремонти за танкове Т-72, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната, научи ТРГ.

Това става в цеховете на завода „Терем – Хан Крум“ ЕООД в Търговище. Заводът е част от „Терем – холдинг“ ЕАД, с който Министерството на отбраната е сключило договор за ремонт.

Ремонтите вървят по план, а ремонтираните танкове се транспортират с трейлери до полигон край Търговище заради необходимост от рутинни изпитания. След като капитално-възстановителните дейности приключат, машините ще бъдат транспортирани по същия начин до съответните военните формирования.

Министерството на отбраната предвижда да продължи процесът на възстановяване на танковете Т-72 след нови договори с предприятия на „Терем – холдинг“ ЕАД.

Поводът за съобщението на пресцентъра на МО са появили се твърдения в публичното пространство, че танкове на Българската армия били извозвани в неизвестна посока с цел нарязването им на скрап.

Ретро

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!