BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разследват мъж от Каолиново за нарушаване на карантината

Полицейските проверки за спазване на карантината се извършват непрекъснато в целия регион

Полицейски служители от Каолиново са установили мъж, който не спазва наложената карантина, след като се е завърнал от страна с усложнена епидемиологична обстановка. При полицейската проверка мъжът бил намерен на различен от посочения адрес в населеното място.

Извършва се проверка по заведен заявителски материал за извършено престъпление по чл. 355 ал. 2 от НК.  Материалите ще бъдат докладвани в районната прокуратура в Шумен.

Това е петият случай на разследване за нарушена карантина в Шуменска област. Вчера от Апелативна прокуратура съобщиха, че са взели на специалне надзор 4 досъдебни производства, образувани от прокуратурите в региона по чл. 355.  Новите поправки в НК предвижда до 5 години затвор и от 10 000 до 50 000 лв. глоба за нарушаване на условията на карантина при епидемия със смъртни случаи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!