BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Радев: Правителството да помисли за тези, които вече носят последствията от коронавируса

„Редно е правителството да обмисли мерки за подкрепа на тези сектори, които вече носят последствията от коронавируса“, заяви в Авиобаза Граф Игнатиево президентът Румен Радев, научи trg.

Радев посочи, че тези сектори са транспорта, туризма, спорта, културата. Според него трябва да се мисли за възможно по-бързото излизане от това състояние и привеждане на държавата в едно нормално състояние.

„Справянето с коронавируса изисква обединяване на усилията на всички институции и на обществото”, добави още Румен Радев и отбеляза, че у нас вече има създадена добра организация за наблюдение и за реакция.

„Националният оперативен щаб работи в постоянен режим, предприемат се действия от правителството”, посочи президентът.

Според него, обаче най-голямата опасност при тази ситуация е да се поддадем на паниката и страха.

„Трябва да се вслушаме повече в експертите, в техните препоръки, да следваме указанията им!

Самодисциплината, самоконтролът и самосъзнанието са най-ефективното средство за справяне с този проблем. Но голямата заплаха също така е да не допуснем парализа на икономиката”, каза още Радев.

„Разчитам, че всички ръководства на фирми и предприятия ще повишават своите санитарни и хигиенни изисквания, така че да се снижи риска и да не допуснем прекъсване на производствения процес”, добави още президентът Румен Радев.

Лупа

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!