BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Работещите вече минават през КПП-тата само със служебни бележки

От днес работещите ще минават през КПП-тата само със служебни бележки или друг документ, без да попълват декларации. Това заявиха от ОДМВР – Шумен във връзка с въпроси на пътуващи граждани.

Хората, които минават през пунктовете, за да отидат на работа или пътуват по служба, няма да попълват декларации.

Достатъчно е да покажат служебна бележка, или друг служебен документ като карта или пропуск на фирмата или организацията, в която работят, каза говорителят на областната дирекция Ася Йорданова.

Вчера МВР промени формата на декларациите за пътуващите. В новия образец отпадна изискваната досега заверка от работодателя.  Решението за това е взето след анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на КПП и на получените запитвания и препоръки от граждани, както и с цел предотвратяване на злоупотреби, зяавиха от МВР.

Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят на пунктовете лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!