BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проф. Константинов обясни защо смъртността от коронавирус у нас е ниска

img

Около Великден ще е пикът на пандемията, научи ТРГ.

Това каза проф. Михаил Константинов, председател на борда на директорите на „Информационно обслужване“.

Той обясни, че за момента България е сред държавите с най-ниска смъртност, въпреки проблемите в българското здравеопазване в сравнение с добре уреденото в някои европейски държави. Според него това се дължи на масовите имунизации, извършвани в миналото.

„За мен това, че откриваме много малко хора и това, че вероятно има много, които се прекарали болестта, но са живи – това е много добре. Колкото повече изкарат на крак този вирус, толкова по-добре.

Нарича се имунна стена. Като се достигнат 50-70% от населението, което да е прекарало вируса под една или друга форма, инфекцията затихва“, посочи математикът.

Проф. Михаил Константинов каза още, че ниската смъртност у нас се дължи на силен имунитет и навременните мерки. Той припомни, че след Първата световна война починалите от инфлуенца в България са били доста по-малко спрямо държавите от Западна Европа.

блиц

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!