BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пробация за турски гражданин за нарушаване на карантината

Състав на Разградския районен съд одобри постигнатото споразумение между Районната прокуратура в Разград и турския гражданин Осман С., който е бил привлечен към наказателна отговорност за нарушаване на карантинните мерки против разпространението на COVID-19 – престъпление по член 355, ал. 2 от НК.

30-годишният мъж се е признал за виновен, отказал се от разглеждане на делото срещу него по общия ред  и е приел да търпи наказание „Пробация“ с включени две задължителни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок шест месеца с периодичност два пъти седмично и задължителни срещи с пробационен служител за същия срок.  Това съобщиха от Апелативна прокуратура.

На 23 юни тази година малко след полунощ 30-годишният Осман влязъл на територията на Република България през ГКПП – Лесово. На границата служители на здравната инспекция в Ямбол му връчили предписание за поставянето му под задължителна 14-дневна карантина като мярка против разпространението на COVID-19.  Осман С. посочил адрес в Разград, на който ще прекара изолацията си.

Вместо това рано сутринта турският гражданин отишъл в служба „Миграция“ в сградата на ОД на МВР в Разград, за да подаде документи за постоянно пребиваване в България. Справка на служителката в системата на граничния контрол показала, че Осман С. е поставен под карантина. Така било образувано досъдебното производство по член 355, ал. 2 от НК.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!