BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отрицателни са пробите на персонала от Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище

Медицинският персонал, имал досег с инфектирания с COVID-19 пациент, който почина в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище на 19 май, бе тестван за наличие на вируса, съобщиха от Областна управа.

Направените 12 броя PCR-тестове за заболяването са обработени в референтната лаборатория по вирусология и микробиология към УМБАЛ „Света Марина” – Варна. Всички получени резултати са отрицателни. В последните два дни са били взети проби за вирусологично изследване и от двама пациенти на болниците в Търговище и Омуртаг, за които се е наблюдавала характерна симптоматика. Резултатите също са отрицателни.

Днес са направетени 16 броя бързи тестове на работещи в Комплекса за психично-здравни грижи в кв.Бряг, община Търговище,които са с отрицателни резултати. Взети са и нови проби PCR-изследване от четирима жители на област Търговище с оплаквания по отношение на здравословното им състояние.

На територията на област Търговище, в периода от 13 март до 21 май са били поставени под домашна карантина общо 2232 лица. За 1727 жители на област Търговище 14-дневният период на изолация е изтекъл. Към момента под наблюдение са 505 лица. Състоянието на 388 от тях се наблюдава от общопрактикуващи лекари, останалите 117 лица се следят от служители на РЗИ – Търговище.

Коментари

коментар

Loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!