BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха обновена детска градина в Кубрат

Гостите прерязаха лентичка с цветовете на националното знаме, след което кметът лисна менче с вода и рози за здраве и късмет. Снимка Община Кубрат

Кметът на Кубрат Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, зам.-кметът Мирослав Йорданов и директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ Стефан Калинов посетиха Детска градина (ДГ) „Здравец“ в Кубрат. Това съобщават от пресслужбата на местната администрация в Кубрат. Официалната визита на общинското ръководство бе по повод предстоящото подновяване на работния процес в детските градини в общината и обновяването на материално-техническата база в ДГ „Здравец“ в Кубрат.

По време на срещата гостите прерязаха лентичка с цветовете на националното знаме, след което кметът лисна менче с вода и рози за здраве и късмет. Гостите бяха посрещнати с китки здравец, с вкусна пита, шарена сол и аплодисменти. Градоначалникът се запозна подробно с условията и начина на работа в градината, след което разгледа обновленията на материалната база, чието финансиране е изцяло поето от Община Кубрат. Общината е закупила 20 чисто нови детски легла с матрачета, извършила е и цялостен ремонт на тераса с окачен таван. Осигурени са материали за освежаване на материалната база в градината, като вече е освежена и ремонтирана занималнята на първа група „Слънчице“.

След възстановяване приема на деца и във връзка с новите мерки са окосени и третирани с препарат тревните площи в двора на градината. Предстои да бъде изграден навес за занималните на втория етаж, който ще поддържа нормална температура в помещенията през летните месеци и ще предотврати течове по фасадата на сградата.

Към този момент в градината се обслужват и възпитават 82 деца и тя е изцяло подготвена за посещение с изцяло изпълнени мерки и изисквания по отношение на разпространението на коронавирнусната инфекция.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!