BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общо 498 са доказаните случаи на коронавирус в страната

Ген. Венцислав Мутафчийски

Общо 498 са доказаните случаи на COVID-19 в страната, съобщи началникът на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг в Министерски съвет.

Новите потвърдени болни през последното денонощие са 21, като 17 от тях са настанени в болница. На картата има и нова област с коронавирус – Враца.

Излекуваните пациенти вчера са 34.

Починалите пациенти с доказан коронавирус са двама, и двамата на възраст 83 години, съобщи ген. Мутафчийски. Все още не са получени резултатите на друг пациент, 49-годишен мъж, починал тази нощ вследствие на сърдечна недостатъчност, който също е имал симптоми на COVID-19.

Удължиха извънредното положение до 13 май

Снощи депутатите приеха на първо четене предложението на правителството за удължаване на извънредното положение до 13 май.  „За“ удължаването бяха 122 депутати, „против“ – 47 , въздържаха се седем народни представители.

Не бяха приети двете предложения на БСП и на „Обединени патриоти“ срокът на извънредното положение да се удължи до 30 април.

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене и реши да няма съдебна ваканция през 2020 г.

Следващото парламентарно заседание е в понеделник, когато предложенията трябва да се гласуват на второ четене, преди да влязат в сила.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!