BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Неописуема трагедия смрази Търговище рано тази сутрин

Момченце на 6 години е починало от менингит в МБАЛ – Търговище. Новината потвърди директорът на болницата д-р Иван Светулков, научи ТРГ.

Аутопсията трябва да установи вида на заболяването и ще се прецени дали има опасност за лицата, които са контактували с детето, тъй като при някои видове менингит заболяването може да е опасно и за контактните.

От РЗИ в Търговище съобщиха за вероятен случай на менингит при дете още на 27 август т. г. Момченцето било от Омуртаг, но живеело със семейството си в Белгия, където работят родителите му и през летните месеци се връщало в България.

На 22 август т. г. детето се почувствало зле. Откарали го в болница с висока температура, зачервено гърло, настъпили припадък и гърч, след което малкият пациент изпаднал в безсъзнание.

След снемане на анамнеза от близките и уточняване, че момчето не е ухапано от кърлеж или някакво друго насекомо, което би могло да доведе до подобна симптоматика, тежката клинична картина насочила лекарите към диагнозата менингоенцефалит. Взети били всички проби за допълнителни изследвания.

Въпреки започналото лечение на 5 септември състоянието на пациента се влошило.

„Детето е починало в ранните часове. Предстои да се направи аутопсия, за да се установи със сигурност какъв е вида на заболяването“ – коментира д-р Иван Светулков.

Това е първият случай на пациент с менингоенцефалит в Търговищка област за тази година.

Блиц

loading…

Източник: TRG.BG

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!