BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нараства броя на регистрираните кучета в област Търговище

Нараства броя на регистрираните кучета в област ТърговищеБроят на регистрираните кучета от началото на годината е нараснал в община Търговище, поради проведената местна кампания за разясняване законовите задължения на стопаните.

Към средата на март декларираните животни са 1439, докато в националната информационна система на Агенцията по безопасност на храните има вписани 2486 кучета. Според тези данни се прави заключението ,че значителна част от животните, обхванати по време на местната кампания, все още не са регистрирани в Общината.

До 31 март е срокът за плащане на таксата за притежаване на куче. За територията на града тя е 10 лв., а за селата – 5 лв.

Освободени от такса са кастрираните домашни любимци, кучета на инвалиди, както и тези, използвани от Българския червен кръст, служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка и други, посочени в Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Събраните суми от таксите за домашните любимци се използват единствено за реализиране на програмата за овладяване популацията на изоставените животни. / targovishte.topnovini.bg

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!