BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Монтиран е пешеходен светофар на ул. „Хаджи Димитър“ в Търговище

Пешеходен светофар монтира Община Търговище на ул. „Хаджи Димитър“, в близост до детска градина №2 „Осми март“. Той е изграден с дарителски средства от компанията за производство на стъкло „Тракия глас България“. Изричната воля на дарителя е светофарната уредба да бъде монтирана на това място.

Светофарът ще регулира потока от пешеходци в района и е с бутонна система на управление. Така, при отсъствие на пресичащи граждани, движението на  автомобилите, идващи от пазара, няма да бъде спирано. Времевият интервал за пресичане е 15 секунди.

На близо 40 метра преди пешеходната пътека пък е поставен и светодиоден предупредителен знак, указващ наличието на светофар.

В капиталовата програма на Община Търговище са заложени и близо 60 000 лв. за изграждането на светофарна уредба на кръстовището на бул. „Трайко Китанчев“ и бул. „Сюрен“,  където трафикът в пиковите часове на деня е изключително интензивен.

Информация и снимки: Община Търговище

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!